Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Επιχειρηματικότητα…

Λένε πως κάποιοι το έχουν και κάποιοι δεν το έχουν. Είναι χάρισμα ή είναι επίκτητο; Υπάρχει σωτηρία για αυτούς που δεν το έχουν να το αποκτήσουν; Το είχα από πάντοτε αλλά το δημοσιοϋπαλληλικό περιβάλλον που ζω δεν το αποδέχεται.

Ο ορισμός της επιχειρηματικότητας είναι ο παρακάτω (wikipedia):

Επιχειρηματικότητα είναι η προσπάθεια μετατροπής της πρωτοβουλίας σε αποτέλεσμα και από αυτή τη διαδικασία να προκύψει και οικονομικό κέρδος. Περιλαμβάνει σαν βήματα την Καινοτομία, την ηγεσία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας.

Τέσσερα στοιχεία χρειάζεσαι για να βγεις από την υπαλληλική φιλοσοφία και να μπεις στην επιχειρηματική. Χρειάζεται να έχεις  όραμα, και να γνωρίζεις όλα τα απαραίτητα βήματα να μετατρέψεις αυτό το όραμα σε πράξη. Αν μη τι άλλο όποιος με γνωρίζει λίγο αναρωτιέται πότε θα κάνω την υπέρβαση. Το ίδιο και εγώ.

Βρίσκομαι σε μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ πολυεθνικής και επιχειρηματία. Πρέπει να επιλέξω σύντομα γιατί φέτος κουράστηκα περισσότερο από ποτέ να πατώ σε δυο βάρκες.

3 σχόλια:

  1. Κάνε κάτι όσο είναι νωρίς. Συνήθως οι βάρκες ακολουθούν τις φυσικές δυνάμεις και απομακρύνονται...και τότε θα είναι δύσκολο να μείνεις σε κάποια από τις δύο..
    (όπου Φυσικές δυνάμεις=υποχρεώσεις)
    μιλώ εκ' πείρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλιά έλεγα να ξεβολέψουμε τους βολεμένους. Ίσως να έχω γίνει ο πιο βολεμένος απ'όλους και να το παίζω κριτική επιτροπή από τον καναπέ μου...

    Χρειάζομαι εκείνο το κάτι (δεν το έχω ακόμα εντοπίσει) που θα με κάνει να πω έλεος ακόμα εδώ είσαι... όπου βρίσκεται αυτό το εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σε όλους εδώ, το όνομά μου είναι Fumo Sadiku που ζει στην πόλη Μανίντι της Κένυας. Θέλω να πω λίγο περισσότερα για έναν καλό καρδιά που ονομάζεται Benjamin Breil Lee που εργάζεται με χρηματοδοτική υπηρεσία ως υπάλληλος δανείου, ο κ. Benjamin Breil Lee με βοήθησε να πάρω ένα δάνειο 37.115.225,00 σελίνια στον καιρό που προσπαθώ να ξαναγυρίσω για να αυξήσω την επιχείρησή μου, ξέρω ότι υπάρχουν μερικοί από εσάς εδώ που αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες για να μιλήσετε στον κ. Benjamin σχετικά με το app +1-989-394-3740 στο 247officedept@gmail.com Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που έκανε για μένα και για τον λογιστή του στην Τράπεζα, καθώς και για τον Λογιστή Hernandez Lucas Σας ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή